Dag 636 i kommunalrådets liv

Om jag har räknat så är det 636 dagar jag tillrädde som kommunalråd i Göteborg och så här ser den 636e dagen ut. Nu på förmiddagen har jag varit i Malmö på FRI 2012 och föreläst om hur jag ser på assistans och hjälpmedel. Det är alltid väldigt roligt att vara ute och prata, men också få diskutera och höra hur andra resonerar kring olika frågor. Jag pratade väldigt mycket om vikten av fritt val. Alla väntar med spänning på den dagen alla i Sverige får möjlighet att själva välja hjälpmedel. Jag har tidigare skrivit om det här.

 

Idag har också Ronald McDonald Barnfond släppt nyheten att jag kommer att sitta i styrelsen. Ni kan läsa pressmeddelandet här. De står bakom de fyra Ronald McDonald-hus (ett femte är på gång) som finns runtom i Sverige där hela familjer kan bo under tiden ett barn behöver mycket vård. Det är jätteviktigt att det finns platser som dessa. I en svår situation behöver hela familjen hjälp och stöttning, även om det bara är en person som är sjuk. I dessa hus har familjer möjlighet att träffa och lära känna andra som också befinner sig i svåra situationer. Då kan man peppa och stötta varandra. Behovet av platser som Ronald McDonald hus är stort och det ska bli spännande att vara med och utveckla den verksamheten.

 

Dagen avslutas nu med möten, först med Idrott- och föreningsnämnden som idag ska besluta om mål och inriktning för det kommande året. Alliansens förslag går att läsa här. Vi vill även detta år satsa på bland annat spontanträning, simkunnighet och träning för äldre för att förbättra folkhälsan. Tyvärr kommer vårt förslag med all sannolikhet röstas ner, men jag kommer givetvis att fortsätta att arbeta med dessa frågor.

 

Ikväll är det distriktsstyrelsemöte med Kristdemokraterna i Göteborg, och därefter släpper min gode vän Olof Röhlander sin nya bok på Bokmässan. Appropå Bokmässan så kommer Carolina Klüft och jag att prata tillsammans på Internationella torget på lördag kl 12:20 om rättigheter för barn och UNICEFs arbete. Och imorgon är det partistyrelsemöte på Riksdagen i Stockholm hela dagen, så det är mycket nu 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.