Färdtjänsten tänker fel, igen!

Imorgon ändrar färdtjänsten i Göteborg sina regler för det så kallade månadskortet. Reglerna har tidigare inneburit att man får 40 resor med färdtjänsten per månad, och kortet borde därför inte ha kallats månadskort utan kanske istället 40-resorskort. Att ha ett månadskort innebär ju att man får resa fritt under en månad. Dessa regler ändras nu och begränsningen tas bort. Men tyvärr kommer inte resenärerna kunna göra fler resor än vad tillståndet ger räknat per år.

I praktiken innebär detta att den som tidigare satt och räknade på hur många resor man gjort hittills i månaden, nu måste räkna på hela året. Detta är svårt för vem som helst, och för den som har en intellektuell funktionsnedsättning är det inte lättare! Tyvärr verkar det inte som att färdtjänsten har tänkt på detta. Tillgängligheten ökar inte med detta beslut, istället minskar den. Färdtjänsten borde ompröva sitt beslut och ta bort reglerna kring hur många resor man får. Ett månadskort ska vara ett månadskort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.