Dags för fler medaljer i London

Jag hoppas att det inte har undgått någon att Paralympics börjar idag i London. Både Svenska Dagbladet och Dagens nyheter skriver om det idag, och SVT skrev om det igår. Ikväll är invigningen och den kommer att sändas på SVT, först i 24:an och senare på kvällen går sändningen över till 2:an. Jag kommer att vara med och kommentera ikväll och det känns fantastiskt. Inte minst eftersom invigningen av Paralympics i Atlanta 1996 är ett av mina finaste minnen. Det var en otrolig känsla att få tåga in på stadion. Dessutom njuter jag av sporten och att få se duktiga idrottare tänja gränserna.

 

Men idrotten är större och viktigare än själva tävlingen. För alla som sysslar med vardagsidrott innebär det kontakter med andra människor, bättre hälsa och personlig utveckling. Alla dessa saker är ovärderliga och tillsammans är det bland det viktigaste vi har i samhället. För den som håller på med handikappidrott blir idrotten ännu viktigare, det vet jag av egen erfarenhet. För mig innebar idrotten också att mina möjligheter att röra mig och min självständighet och ökade.

 

Detta gör inte elitidrotten mindre viktig. Det är en otrolig upplevelse för deltagarna och alla i TV-soffan får förebilder som gör det omöjliga möjligt. Det var en funktionshindrad simmare som väckte mitt intresse för simning och jag är oerhört stolt över de båda Paralympics som det senare innebar att jag fick delta i. Därför är det som en stor ära för mig att få kommentera invigningen ikväll. Missa inte det 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.