Ännu en dag i kommunalrådets liv

Det är redan måndag igen och det känns att höstens arbete har kommit igång för fullt, veckorna går fort och helgen går ännu fortare. Idag är en spännande dag. Vi får besök av riksdagsledamoten Caroline Szyber från Stockholm. Caroline är en av de i partiet som jag är mest imponerad av och det är alltid roligt och intressant att träffa henne. Vi kommer att åka på två olika studiebesök och ikväll har vi ett medlemsmöte. Eftersom Caroline sitter i justitieutskottet så ska vi fokusera lite extra på frågor som ligger inom det området.

Vi kommer först att besöka en rättspsykiatrisk öppenvårdsmottagning där vi dels kommer att träffa medarbetare som jobbar på mottagningen och också personer som är anställda av kommunen för att arbeta med sysselsättning för personer som dömts till rättspsykiatrisk vård. Området är komplicerat men också väldigt viktigt.

Därefter åker vi vidare till Tullens kontor för att framförallt diskutera vilka åtgärder som kan vidtas för att minska smuggling av sprit in i Sverige. Tullen arbetar mycket med frågan, vilket GP skrivit om så sent som förrförra veckan (jag hittade tyvärr inte artikeln på nätet) och i våras träffade jag Polisen för att diskutera frågan, fast då fokuserade vi på langning. Smuggelspriten säljs alldeles för ofta till ungdomar.

Studiebesök är bland det mest intressanta och en viktig del av kommunalrådsuppdraget. Man får träffa massor av människor som brinner för det de arbetar med och som gör otroligt viktiga insatser varje dag. Dessutom får man nya infallsvinklar på olika frågor, man får diskutera politiska ställningstaganden med de som kan frågan bäst och man lär sig nya saker vid varje möte!

Slutligen så har Kristdemokraterna i Göteborg också kick-off inför hösten ikväll där Caroline ska prata om rättspolitiken. Jag tror att det blir en bra kväll, det är många anmälda, och det dyker alltid upp några stycken som glömt att anmäla sig. Det bådar gott inför hösten, för vi har mycket att ta i tu med för att göra Göteborg till en bättre stad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.