På’t igen!

Efter en skön semester är jag och hela staben idag tillbaka på Stadshuset. I och för sig tjuvstartade jag lite förra veckan och hade möte med presidiet i Idrott- och föreningsnämnden, men det har varit en skön ledighet. Veckan som kommer nu är fylld av möten och planering för hösten. I eftermiddag åker jag till Stockholm för att träffa mina kollegor i partiledningen. På onsdag är det första kommunstyrelsemötet för hösten, och på onsdag eftermiddag åker jag, mina kristdemokratiska kollegor i fullmäktige och min stab till Gullholmen för två dagars höstplanering.

 

Det finns många frågor som är viktiga att lyfta i kommunpolitiken i Göteborg. Kristdemokraterna har länge diskuterat hur barnomsorgen och äldrevården ska förbättras och jag har också lyft frågan om hur arbetslösheten ska minska, inte minst bland funktionshindrade. För mig är också föreningslivet en särskilt viktig fråga som jag arbetar mycket med. Våra föreningar är otroligt viktiga för samhället, både genom att människor finns med i en gemenskap där tillit och förtroende kan växa och genom att människor får chansen att utveckla sina talanger, vare sig det handlar om höjdhopp eller gitarr.

 

Under hösten har jag tänkt att fokusera extra på företagandet i Göteborg. Som jag skrivit tidigare, här och här, är företagandet grunden för välfärden. Det är därifrån pengarna som finansierar skolan, äldreomsorgen och sjukvården kommer. Dessutom är entreprenörskap också utvecklande för människor, precis som idrott. Bland annat därför är det viktigt med företagande, och jag kommer att återkomma till det flera gånger under hösten.

 

Så efter en fantastisk sommar med Olympiska Spel och Broadway-pjäser är jag tillbaka, och mer taggad än någonsin 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.