Företag OCH föreningar

Idag skriver jag tillsammans med andra i både GT och GP. I GT skriver jag med min partikollega Maria Berntsson, som är vice ordförande för stadsdelsnämnden i Östra Göteborg om behovet av fler jobb i nordöstra Göteborg. Precis som jag skrev igår så har företagande en enorm betydelse för välfärden i Göteborg. Fler fungerande företag innebär att fler människor kan försörja sig själva. De skatter som då betalas in gynnar skolan, äldreomsorgen och alla andra verksamheter som drivs av kommunen. Läs hela debattartikeln här.

Sedan skriver jag också i GP med mina alliansvänner i kommunstyrelsen, Hampus Magnusson (M) och Helene Odenjung (FP) om hur vi vill styra om föreningsbidragen i Göteborg. Idag delas bidrag ut för verksamhet ända upp till 26 år. Detta är inte effektivt använda pengar. Istället vore det bra om man riktade stödet ännu mer till barn och ungdomar. Idrott är viktigt för alla, men det är enligt många undersökningar allra viktigast för unga. Läs den debattartikeln här. Idag är det alltså en sån dag när jag, om än med lite hjälp från andra, har tagit över göteborgsmedia 🙂

Vi är beroende av både företag OCH föreningar för att Göteborg ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.