Fler företagare ger fler platser på äldreboenden

Igår besökte jag ett par fastighetsägare och företagare på Ringön. Det var ett mycket intressant och givande besök. På Ringön fullkomligt vimlar det av små och medelstora verksamheter. Här finns och föds idéer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas. Här skapas arbetstillfällen. Visst, det kan se lite slitet och rörigt ut på Ringön åtminstone om man bara slänger snabba ögonkast, men tar man sig tid att titta bakom fasaderna så hittar man spirande verksamheter i mängder. Tillsammans genererar alla dessa företag många arbetstillfällen.

Hur kommer det sig att Ringön har växt fram till en plats där företagande och arbetstillfällen skapas? Vad är det som gör området så speciellt? Det är några frågor som jag tänker söka svar på även om det kan ta tid. En sak är jag säker på. Göteborg behöver fler sådana områden, där det finns framåtanda, idéer och utveckling. För där skapas fler jobb, och fler jobb måste vi ha, inte bara därför att det ger fler platser på äldreboenden utan därför att välfärd bygger på att det privata näringslivet går bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.