P-taxa skrämmer besökare

Idag skriver jag tillsammans med två allianskollegor, Martin Wannholt och Helene Odenjung om de orimliga höjningarna av parkeringsavgifterna i Göteborg. Jag har tidigare skrivit om frågan här på bloggen. Självklart drabbar de höjda parkeringsavgifterna göteborgarna, vars resor till stan blir dyrare, men det drabbar också näringslivet som får svårare att överleva när människor åker mindre till stan. Läs hela debattartikeln på GT:s hemsida, här följer ett kort utdrag.

 

 

 

En uppenbar risk är att butikerna i centrum får svårt att överleva. I debatten hörs ofta att vi ska ha en levande stadskärna med handel och människor. Men många butiksägare är förtvivlade över vad som sker när människor inte längre kan ta bilen till centrum. Butiker kan tvingas stänga och handeln koncentreras än mer till externa köpcentra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.