Vi har massa bra idéer!

Idag presenterade vi i Alliansen våra budgetförslag för nästa år på en presskonferens i Stadshuset. Jag och mina kollegor Jonas Ransgård och Helene Odenjung presenterade det som vi i Alliansen är överens om, vilket är mycket. Det kan du läsa om här och här. Men självklart har Kristdemokraterna också egna förslag. Här kommer några satsningar som jag vill lyfta fram.

Vi vill satsa på att utveckla missbruksvården i Göteborg. Detta är ett stort problem, som innebär mänskligt lidande och ekonomiska förluster, och vi måste ta krafttag mot detta. Inom sjukvården har vi sedan ett par år tillbaka ett system som uppmuntrar landstingen att arbeta aktivt med att korta köerna till sjukvården. Detta har varit framgångsrikt. På samma sätt vill vi skapa ett system i Göteborg som uppmuntrar och stärker enheter som bedriver en framgångsrik missbruksvård.

Vi satsar också extra pengar på elevhälsan. Många barn och ungdomar mår idag dåligt och tyvärr måste problemen gå ganska långt för att de ska få den hjälp som behövs. Så kan det inte fortsätta vara. Vi vill stärka elevhälsovården för att tidigt fånga upp de som behöver hjälp.

Jag vill också lyfta fram vår extra satsning på turism. Besöksnäringen är en industri som är jätteviktig för Göteborg. Sammanlagt jobbar ungefär 18 000 personer i Göteborgsregionen inom näringen och många av dessa är unga personer. Det är viktigt att vi har en fortsatt stark besöksnäring, inte minst därför att det är skatteintäkter från det privata näringslivet som bygger välfärden.

Avslutningsvis behåller vi de satsningar som vi velat göra tidigare år, bland annat head-huntingenhet för att minska arbetslösheten bland funktionshindrade, barnombudsman och äldreombudsman. Hela budgetförslaget hittar du här. I mitten på juni ska budgetarna debatteras och beslutas om i fullmäktige. Eftersom vi är i opposition är det en högoddsare att vår budget går igenom, men jag fortsätter att arbeta hårt för att vi ska komma i majoritet i valet 2014. Det behövs för ett bättre Göteborg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.