Praktik eller jobb?

Igår eftermiddag och kväll hade vi kommunfullmäktigemöte. Det har vi ungefär en gång i månaden och vi beslutar då slutgiltigt om ärenden som tidigare behandlats i kommunstyrelsen. Man kan jämföra fullmäktige med riksdagen och kommunstyrelsen med regeringen.

Igår var det dags att avgöra ett ärende som jag skrivit om mycket här på bloggen. Det handlar om införandet av en headhunting-enhet, en fråga som mina partivänner lyfte i en motion i höstas. Ni som läser bloggen ofta vet vad det handlar om, vi vill ha en enhet som ska arbeta med att matcha funktionshindrade personer med lediga tjänster i Göteborgs Stad. Arbetslösheten bland funktionshindrade är stor och det är ett jätteproblem som vi måste arbeta med alla medel för att motverka.

Tyvärr har vi inte lyckats få med oss något annat parti på detta, även om flera verkade tycka att det var ett bra förslag. En ledamot tyckte att jag borde föreslå Arbetsförmedlingen att ta fram en sådan här enhet. Det skulle säkert vara bra om de gjorde det, men även Göteborgs Stad måste ta ansvar. Vi diskuterade också trainee-tjänster för funktionshindrade. Det finns, och det är bra för vi behöver båda, men det får inte ersätta riktiga jobb. Det antyddes nästan att vi inte behöver  någon head-huntingenhet eftersom det finns trainee-tjänster. Detta är helt fel. Arbetsmarknaden måste vara tillgänglig för alla.  Jag kommer att fortsätta arbeta för att minska arbetslösheten bland funktionshindrade på andra sätt, bland annat bevakar jag och lyfter ofta dessa frågor i Personal- och arbetsmarknadsutskottet där jag sitter som ledamot.

Jag är övertygad om att en head-huntingenhet fortfarande behövs, och jag kommer att fortsätta arbeta med frågan och försöka övertyga de andra Allianspartierna och majoriteten. Göteborg måste arbeta aktivt för att minska arbetslösheten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.