Ett regnfyllt sekel till

Visionen för Göteborgs jubileumsfirande 2021 har nu presenterats. Kommunstyrelsen var i förmiddags på Storan tillsammans med media och andra intresserade. Där presenterade Göteborg & Co sina förslag, bland annat genom att visa en film med idéer. Kommunstyrelsen ska nu fundera på vilka planer vi kan sätta i verket, vad vi vill lägga till och hur det ska finansieras. Många av förslagen, som ni kan läsa om i GP, i GT och på Göteborg 2021:s hemsida, är väldigt spännande. Det har varit viktigt för Göteborg & Co att presentera förslag som inte främst är symbolbyggen utan istället varar längre än bara ett år. Det är viktigt att göteborgarna kan ha glädje och nytta av det som byggs nu för en lång tid framöver.

I förslagen finns det mycket fokus på broar, både konkreta broar över älven, men också broar mellan människor. Broar är viktiga för att bygga ihop staden, för att människor från olika delar ska mötas och integrationen ska öka. Förslaget med cykelstråk från Bergsjön ut till havet känns bra för att binda ihop staden. Vi politiker måste nu ta tag i frågan om hur broarna över älven ska se ut i framtiden.

Det är viktigt att satsa på fler mötesplatser i stan. Förslagen till bad- och caféstråk i city känns spännande. En annan viktig mötesplats idag är Internet,  och med tanke på de senaste årens utveckling kommer det med all sannolikhet vara ännu viktigare om 9 år. Vi borde verkligen fundera på hur Göteborgs 400-årsjubileum kan ta sig ut på nätet.

Avslutningsvis kommer närheten till vattnet vara ett tema för jubileet. Vattnet finns i älven, i skärgården, i Stora Hamnkanalen, men det kommer som vi göteborgare vet också uppifrån. Det kommer det att göra även de kommande hundra åren. Göteborg & Co vill nu försöka vända detta, som jag tycker är det sämsta med Göteborg, till något positivt och låta regnet driva speldosor som kan sättas på husväggar. Det tycker jag käns roligt. Jag gillar ju när man ser på saker positivt och här har Göteborg & Co verkligen försökt vända det sämsta med Göteborg, regnet, till något positivt. Nu är det bara frågan om hur vi ska hantera det regn som kommer snett underifrån som behöver lösas. En ny paraplyorganisation kanske?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.