Fria familjer och friidrott!

Idag har jag tagit över Göteborgsmedia med två olika artiklar, en i GT och en i GP. I GT skriver jag om att vi behöver en familjepolitik som ger makten till familjerna. Alla familjer ser olika ut, och ingen är bättre än någon annan. Just därför är det så viktigt att varje familj själv får bestämma hur man vill ha det, till exempel med barnomsorgen. Idag är det Internationella familjedagen och därför känns det extra viktigt att uppmärksamma detta idag.

Vi utgår från att människor är unika och har olika viljor, men samtidigt samma rätt att få sina behov tillgodosedda. Det är viktigt att känna till att vi är de som står upp för detta, men politiken behöver förnyas och därför antog vi i fredags ett nytt familjepolitiskt program. Vi föreslår bland annat att föräldrar ska ha rätt till tjänstledighet på heltid till barnets treårsdag. Vi vill också införa en generell graviditetspeng under den sista månaden av graviditeten, och vi kräver att alla föräldrapenningdagar ska kunna överlåtas fritt mellan föräldrar. Alla dessa förslag syftar till att förenkla vardagen och öka friheten för småbarnsföräldrar.

I GP skriver jag tillsammans med mina Allianskollegor i Idrotts- och föreningsnämnden, Hampus Magnusson (M) och Anders Wettergren (FP), om att Göteborgs Stad måste sätta ner foten och ta ställning för en friidrottsanläggning i Björlanda. Det är bra både för friidrotten, som får en ny anläggning, och för fotbollen, eftersom det innebär att Rambergsvallen kan bli en renodlad fotbollsarena. Läs hela debattartikeln här, nedan följer ett kort utdrag.

Slutsatserna är i princip de samma vid varje utredning; Rambergsvallen utvecklas bäst om man låter den bli en renodlad fotbollsarena. Vart friidrotten ska flyttas i stället har utretts i två olika utredningar som båda konstaterar att en anläggning för friidrott på Hisingen placeras bäst i Björlanda. Ändå väljer den rödgröna majoriteten att helt avfärda utredningarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.