Vill bara jag att funktionshindrade ska få arbete?

I förmiddags hade vi kommunstyrelsemöte, som vi nästan alltid har på onsdagar. Vi gick igenom en rad viktiga frågor, och en av dessa var head-huntingenheten som jag skrivit om flera gånger tidigare, som jag vill ska ha i uppdrag att matcha funktionshindrade med lediga tjänster i Göteborgs Stad. Arbetslösheten bland funktionshindrade är mycket hög, och det är jätteviktigt att arbeta aktivt mot den. Funktionshindrade har precis som alla andra mycket att bidra med, och denna arbetslöshet kostar givetvis pengar. Tyvärr vill inte något annat parti arbeta för en head-huntingenhet, men jag kommer att fortsätta att kämpa för detta! Inte minst med tanke på vad som hände på mötet bara en kort stund senare.

 

Då var det nämligen dags för några av våra tjänstemän att gå igenom det ekonomiska läget. Tyvärr är det en del av våra stadsdelar som riskerar att gå med underskott, och tyvärr ser vi att det ofta är samma stadsdelar som alltid går med underskott. Detta beror, enligt tjänstemännen, bland annat på höga kostnader inom funktionshinderområdet. Varför vill de andra partierna då inte satsa mer på att minska arbetslösheten i denna grupp? Detta måste ha mycket hög prioritet. Oavsett vilka medel vi använder så hoppas jag att det fungerar.

 

Jag tror att det hade varit bra att matcha människor med tjänster och uppmana funktionshindrade att söka arbeten som de kanske inte söker annars. Det kommer inte att bli genomfört just nu, men jag kommer att fortsätta arbeta för det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.