Göteborgs politiker måste prioritera bättre

Idag skriver jag en artikel tillsammans med mina kollegor Jonas Ransgård från Moderaterna och Helene Odenjung från Folkpartiet i GP. Artikeln är ett svar till den rödgröna majoritetens gruppledare som för två veckor sedan skrev om Göteborg som ett skyltfönster för den rödgröna politiken där allt är bra eftersom det ekonomiska utfallet är positivt. Tyvärr är det ju inte riktigt så enkelt att bara för att det ekonomiska utfallet på kommunnivå är bra så är resultatet i stadens olika verksamheter bra. Ute i stadsdelarna är behovet av resurser många gånger stort! Så om vi nu har ett så gott ekonomiskt resultat i Göteborg, då måste det vara de politiska prioriteringarna som brister. Här nedan kommer ett kort utdrag ur vår replik. Hela debattartikeln kan du läsa här!

 

I dag ser vi långa köer till förskolan och stora barngrupper, sjunkande betyg i grundskolan och allt färre platser i äldreomsorgen. På område efter område når de rödgröna inte upp till sina egna prioriterade mål – som dessutom är lågt satta.

Den dåliga måluppfyllelsen beror inte på bristande resurser eller för låga skatter. Det beror på bristande politiskt ansvarstagande och felaktiga prioriteringar från majoriteten. För få bostäder beror inte på att det saknas vilja att bygga. Det beror på för stor byråkrati och för att de styrande partierna hindrar staden från att växa i den takt som krävs för att klara jobben och välfärden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.