Motståndaren är inte alltid tokig

Det är rubriken på GT:s ledare idag som handlar om hur den socialdemokratiskt ledda majoriteten agerar i Idrotts- och Föreningsnämnden. Eftersom det är jag som är motståndsledare i det här fallet så håller jag givetvis med GT som kritiserar att majoriteten röstar ner nästan alla förslag som vi i Alliansen kommer med. Samtidigt kommer de inte med ett enda, utöver sitt fyra sidor långa styrdokument som de uppdaterar en gång om året. Det jag tycker är intressant är att GT är den andra tidningen på kort tid som ifrågasätter hur majoriteten agerar i föreningsfrågorna. Jag skrev om detta så sent som förra fredagen här.

 

Jag tycker att föreningslivet i Göteborg är för viktigt för att lägga ett inriktningsdokument en gång om året och sedan låta förvaltningen styra. Alliansen har föreslagit att det ska utredas hur vi kan skapa små träningsanläggningar, så kallade utegym, utmed promenadvägar för att uppmuntra till spontanidrott. Vi har föreslagit att idrottsföreningar ska få driva viss fritidsverksamhet, också det för att uppmuntra till idrott. På det senaste mötet med nämnden föreslog vi att nämnden ska utveckla arbetet med träning för äldre. Vi föreslog att förvaltningen skulle få i uppdrag att undersöka hur och hur mycket äldre göteborgare tränar och hur möjligheterna till träning ska bli större. Jag hoppas att majoriteten inte kommer att gå på rutin och avslå även detta förslag.

 

Viktigast av allt är dock att arbetet för att barn ska känna sig trygga i föreningslivet stärks. Därför föreslog Alliansen att förvaltningen ska utreda hur kommunen kan stödja föreningarna i arbetet mot övergrepp på barn och också att en handlingsplan för att hjälpa föreningarna att hantera situationen när något väl har hänt skulle tas fram. Tyvärr ville majoriteten bara gå med på det första förslaget. Det var i alla fall en liten framgång, men jag tror fortfarande att det är viktigt att arbeta med de som redan råkat illa ut. Alla har rätt att få utöva idrott och att få känna sig trygga i föreningslivet och jag är övertygad om att förutsättningarna för detta blir bättre när vi i Alliansen tar över 2014.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.