Äldre kan träna mer!

Alliansen i Idrotts- och föreningsnämnden föreslår att nämnden ska utveckla arbetet med träning för äldre. Förvaltningen föreslås få i uppdrag att undersöka hur och hur mycket äldre göteborgare tränar och hur möjligheterna till träning ska bli större.

–    Äldre personer är precis som alla andra. Man vill vara aktiv och må bra. Vi vill därför undersöka hur äldres möjligheter till träning ska öka och hur vi kan uppmuntra detta, säger David Lega, vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden (KD).

–    När vi lever allt längre behöver vi också folkhälsoinsatser som riktar sig särskilt till den äldre befolkningen. Det tjänar både den enskilde och samhället i stort på, säger Ewa Karlholm-Jansson, ledamot i nämnden (M).

–    Om Idrott- och föreningsnämnden kan bidra till att äldre får större möjligheter att träna är det viktigt att vi gör detta. Alla äldre ska uppmuntras till och få möjlighet att träna, säger Anders Wettergren, ledamot i nämnden (FP)

Förslaget läggs till Idrott- och föreningsnämnden och behandlas på mötet den 29 mars 2012.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.