Vill majoriteten inte ha service i Angered?

Idag på förmiddagens kommunstyrelsemöte behandlade vi förslaget från mig och mina alliansvänner om att staden ska anstränga sig för att det ska finnas kvar ett servicekontor i Angered. Jag har tidigare skrivit om hur viktigt det är att det finns ett servicekontor i Angered här och här. Tyvärr avslog majoriteten vårt yrkande och sa att vi i Alliansen ska ta upp frågan med regeringen. Tyvärr är ju inte frågan så enkel. Vi har sedan mycket länge en tradition av fria myndigheter i Sverige och ministrarna i regeringen får inte ens ändra myndigheternas beslut. Vill Socialdemokraterna ändra på detta och införa ministerstyre?

 

Nej, det som vi istället kunde göra är att Göteborgs Stad hjälpte Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten att hitta en lokal i Angered och en ny hyresgäst i den lokal de redan ordnat inne i city. Så kommer det tyvärr inte bli nu när majoriteten avslagit vårt yrkande.

 

Jag kan också berätta att jag pratade om detta med stadsdelsdirektören i Angered igår. Han bekräftade bilden av att det finns möjliga lokaler i Angered som skulle kunna lämpa sig för Servicekontorets verksamhet. Han berättade också att ordföranden, vice ordföranden och stadsdelsdirektören skrivit ett brev om hur viktigt det är att ha kvar ett servicekontor i Angered. Ordföranden är socialdemokrat och vice ordförande är moderat. Det är glädjande att de lagt partipolitiken åt sidan för Angereds bästa, jag hade önskat att majoriteten i kommunstyrelsen klarat av att göra det också.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.