Bygg bort köer!

Inte roligt...
Inte roligt...

Imorse fick jag ett mail från en man som berättade att hans fru väntat i nio månader på äldreboende här i Göteborg. Efter nio månader tog de en plats på första bästa äldreboende. I mailet skriver han de kloka orden ”det är endast genom att bygga bort kön som det blir verklig valfrihet”. Samma diskussion är förstås också aktuell inom barnomsorgen, som även den präglas av långa köer. Även där måste det finnas platser, så att vi har något att välja mellan. Valfrihet och utbud går hand i hand.

 

I GP idag är Anna Johansson, som är det kommunalråd som har ansvar för äldreomsorgen i Göteborg intervjuad. Artikeln verkar tyvärr inte finnas på nätet, men hon säger att vi har tillräckligt med platser på äldreboendena just nu och att fler inte behövs eftersom Göteborg bygger ut hemtjänsten. Jag håller inte med, och det tror jag inte att han som mailade mig imorse gör heller. Vi behöver en äldreomsorg som håller god kvalitet och där man inte behöver vänta tills det behovet är akut för att få en plats. Efter valet 2014 har Alliansen förhoppningsvis tagit över ansvaret för staden, och jag kan lova att ambitionsnivån för äldreomsorgen i Göteborg kommer att vara betydligt högre då! Ikväll diskuterar kommunfullmäktige just detta och jag ser framemot denna debatt.

 

Jag vill ändra styrningen av staden, så att vi från centralt håll avsätter pengar till dessa verksamheter istället för att det ska gå via stadsdelsnämnderna. Då kan vi få en bättre äldreomsorg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.