Tid med barnen är också viktigt!

Idag har SVT publicerat en debattartikel som jag skrivit om synen på arbete. Under ett par dagar har det pågått en debatt där om hur man ska se på arbete. Jag tycker att jobbet är viktigt, både för att man har en viktig gemenskap på jobbet och får vara med och bidra, men också för att det innebär att man får möjlighet att försörja sig själv. Samtidigt finns det många andra värden i livet, fritiden, familjen och utbildning är några av dessa och samhället ska göra det möjligt för oss att satsa på allt detta i livet. Läs gärna hela min debattartikel, här kommer ett kort utdrag.

Det är detta jag menar med att debatten ständigt hamnar i diket, jobb är inte en livsstil, men det är viktigt. Man behöver inte se det som något som håller en borta från viktigare saker. Vissa kan se det som något som betalar andra viktiga saker. Det är ju faktiskt arbetande människor som betalar lärare och studiemedel för den som studerar, och arbetande människor som betalar föräldrapenning för de som är hemma med sina barn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.