Filmer och hundar

Idag på kommunstyrelsen blev det kristdemokratiska framgångar i två vitt skilda ärenden. Det första handlade om filmutvecklingen i Göteborg där vänstermajoriteten tillsammans med Folkpartiet kom med ett förslag som i grunden var bra och handlade om att förbättra förutsättningarna för film i Göteborg. Detta var bra och viktigt, men i det ursprungliga förslaget framgick det inte tillräckligt tydligt hur viktigt det är att det görs i samarbete med Film i Väst, som är en mycket stor aktör i filmbranschen i Västra Götaland och Göteborg. Jag krävde därför ett förtydligande kring detta i beslutet, och är mycket glad att även majoriteten såg att det behövdes.

Ett annat ärende, som kan verka litet, men som har stor betydelse för dem det berör är ärendet om vilka regler som ska gälla för assistanshundar. Ni kanske minns att jag skrev i september här på bloggen om att jag tog upp detta. Det är nu äntligen avslutat i kommunstyrelsen, och alla assistanshundar blir nu undantagna från ordningsstadgan.

Jag har sagt det förr, att vara i opposition är inget att rekommendera och det finns mycket jag vill arbeta för i majoritet i Göteborg. Vi behöver en bättre äldreomsorg, där det är tydligt vad de äldre kan förvänta sig genom en värdighetsgaranti. Vi behöver en färdtjänst där inte antalet fritidsresor är begränsat så att man inte tvingas välja mellan att handla mjölk och gå på bio. Detta och mycket annat får vi idag inget gehör för i kommunstyrelsen, men ibland finns möjligheten att påverka till det bättre. Idag var en sådan dag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.