Öppenhet istället för dolda stöd

Jag tycker att det är mycket beklagligt om de uppgifter som Aftonbladet publicerar idag stämmer. För att väljarna ska få en bild av en kandidat i ett val är det viktigt att redovisa allt stöd man får, både det som är direkt och det som är indirekt. Jag anser att det är självklart att stöd till valkampanjer ska redovisas öppet. Alla måste kunna veta vilka lojaliteter våra politiker har, och den här sortens misstankar skadar partiet och begränsar våra möjligheter att växa. Självklart ska man kunna vara medlem i andra organisationer och samtidigt vara förtroendevald, och vi i partistyrelsen har tillsatt en arbetsgrupp som ska ta fram förslag på riktlinjer för förtroendevalda när det gäller personvalskampanjer och liknande så att vi har tydliga regler inför nästa val. Det krävs tydliga spelregler, som alla kandidater följer. Det behövs.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.