Låt barn prestera på egna villkor!

Igår hade jag en debattartikel på SVT Debatt med anledning av rapporteringen kring händelsen med i Uppsala, där en tioårig pojke misstänks ha lämnats av sin pappa för att gå hem. Oavsett vad som har hänt och inte så aktualiserar detta en viktig debatt om barn och prestationer. Debattartikeln handlar om att barn inte ska tvingas prestera för föräldrarnas skull utan för sin egen skull, men att vi inte heller får fastna i kravlöshetens fälla. Barnuppfostran handlar om att hitta en balans. Det gäller inom idrotten, i skolan och i all annan uppfostran. Läs hela debattartikeln här, nedan följer ett kort utdrag.

Samhället ska inte styra föräldrarna, men det finns mycket som kan göras för att stödja. Jag är övertygad om att i stort sett alla föräldrar vill sina barns bästa. Kristdemokraterna har under åren föreslagit mängder av åtgärder för att hjälpa föräldrar. Vi vill göra det möjligt för föräldrarna att vara hemma längre med sina barn genom vårdnadsbidraget. Vi kämpar för fler familjecentraler där föräldrar kan få hjälp och guidning i sitt föräldraskap. Vi har också flera gånger bidragit till att hjälpa ekonomisk utsatta familjer, både genom riktade bidrag och genom skattesänkningar. Vi vill stödja föräldrarna i att vara just föräldrar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.