Ett bättre Göteborg, del 1

På många sätt är Göteborg en fantastisk plats på jorden. Kombinationen av storstad med allt vad det innebär och närheten till havet och naturen gör oss lyckligt lottade, men det är samtidigt lätt att glömma att Göteborg skulle kunna vara en ännu bättre stad att bo i. Vi har vant oss vid överfulla barngrupper och köer till förskolan, vi har vant oss vid att segregationen ökar och att skottlossning är en del vardagen. Men det finns ingen naturlag som säger att det ska vara så här, Göteborg kan bättre!

Det är nu ungefär två år och nio månader kvar till nästa val, och jag tycker därför att det är lämpligt att börja presentera Kristdemokraternas visioner för hur vi vill utveckla framtidens Göteborg. Under rubriken Ett bättre Göteborg kommer jag att med jämna mellanrum presentera den politik vi vill genomföra efter nästa val när vi förhoppningsvis har många fler mandat i fullmäktige och sitter i majoritet.

Kristdemokraternas unika bidrag i politiken är insikten om att politik och värderingar måste följas åt. Politiker får inte begränsa sig till att prata om välfärdssystem och skatter, vi måste också prata om hur tillit och gemenskap kan främjas i samhället. Jag har flera gånger under vintern pratat i olika medier om att vi måste skapa ett samhälle där alla vill göra rätt för sig. Ingen är perfekt, vi alla har gjort misstag och vi alla kommer att göra nya misstag, men viljan att göra rätt måste finnas hos alla. Samhället måste bygga på värderingar som säger att alla ska göra rätt för sig och att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Ett Göteborg byggt på goda värderingar blir en bättre stad att leva i!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.