Funktionshindrade får statlig praktik

Idag har mina partivänner Maria Larsson och Stefan Attefall tillsammans med moderata ministern Hillevi Engström en utmärkt debattartikel i Expressen och GT om att funktionshindrade ska få statlig praktik. Här följer ett kort utdrag:

Regeringen har nu därför uppdragit åt Arbetsförmedlingen att utarbeta ett förslag till ett praktikantprogram i statliga myndigheter för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga.
En del av programmet ska vara generellt och riktas till alla arbets­sökande som uppfyller de regler och villkor som Arbetsförmedlingen har. Den andra delen ska särskilt vända sig till välutbildade personer med funktionsnedsättning.

Detta är bra, alla initiativ som görs för att fler funktionshindrade ska komma i arbete är viktiga. I Göteborg har Kristdemokraterna föreslagit i fullmäktige att en head-huntingenhet ska skapas, som ska ha det särskilda uppdraget att matcha funktionshindrade med tjänster i staden. Om detta har jag skrivit om både här på bloggen och i en debattartikel med Göran Hägglund. Arbetslösheten bland funktionshindrade är mycket hög och det måste därför vara en prioriterad fråga att arbeta med på alla nivåer i samhället. Det är viktigt att även människor med funktionshinder känner att de är en del av samhället och tillhör gemenskapen, och det är också ett slöseri med resurser att arbetslösheten i denna grupp är så hög eftersom funktionshindrade har mycket att bidra med. Jag hoppas att regeringens satsning ska bli framgångrik!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.