Göteborg behöver en värderingsmässig omstart!

Har ni som jag någon gång blivit förbannade när det ligger en röd strumpa kvar i tvättmaskinen, som färgar all vit tvätt rosa? Under de två senaste åren har många oegentligheter avslöjats i Göteborg. Det senaste är hanteringen av projektet Upp, där skattepengar använts till vinnotor, falsk statistik och Way Out West-biljetter. Vi är nog många nu som känner att detta måste få ett slut. Dessa fåtal röda strumpor måste sluta förstöra helheten, för alla vita kläder som finns i Göteborg i form av förskolelärare, bambatanter, socialsekreterare och kompetenta tjänstemän.

För att komma till rätta med problemen har en Whistle Blower-funktion inrättats och system för internkontroll har skapats. Ikväll tar kommunfullmäktige förhoppningsvis beslut om att inrätta en granskningskommission som ska undersöka hur det har kunnat bli såhär. Dessa åtgärder är bra, men de räcker inte, för trots att nästan alla vill göra rätt finns det några röda strumpor kvar!

Tvätten kan vi lösa med klorin, men vad Göteborg behöver är en värderingsmässig omstart. Ett av svaren på varför det har blivit så här är ganska självklart; enskilda människor har handlat så att de skott sig på skattebetalarnas pengar. Vi måste ha ett samhälle där alla människor vill göra rätt och där det inte finns något behov av Whistle Blower-funktioner och granskningskommissioner. För att komma dit måste vi prata om att i grund och botten är det bristande etik och moral som ligger bakom problemen i Göteborg.

Det är helt nödvändigt att diskussioner om etik och moral alltid hålls levande, och där har vi Kristdemokrater ett stort ansvar. Jag kommer att fortsätta arbeta för en värderingsmässig omstart i Göteborg, men för en verklig förändring krävs det ett maktskifte 2014, där också Kristdemokraterna är mycket starkare!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.