Funktionshindrade kan headhuntas till jobb

Idag har jag en debattartikel i Göteborgs-Postens nätupplaga tillsammans med min partiledare Göran Hägglund. I söndags skrev ett antal personer, däribland generaldirektören för Arbetsförmedlningen Angeles Bermudez-Svanqvist, om att arbetsgivare måste fokusera på vad funktionshindrade kan tillföra när de nyanställer. Detta ligger mig varmt om hjärtat och jag har tidigare skrivit här om att mina partivänner vill införa en head-huntingfunktion i Göteborgs stad för att arbetslösheten bland funktionshindrade ska minska. Här nedan följer ett kort utdrag ur debattartikeln, som du kan läsa i sin helhet här!

 

Vi är övertygade om att vinsten är stor när man anställer människor med olika erfarenheter. Arbetslösheten är ett stort problem, både för den enskilde och för samhället i stort. Att ha ett arbete innebär att man känner sig behövd och att man känner att man tillför något, och för samhället är det givetvis en vinst om fler arbetar. Det gäller oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.