Avbryt granflytten! Skänk pengarna!

Nu på eftermiddagen läser jag på GP.se att den julgran som står utanför mitt fönster på Gustav Adolfs Torg ska flyttas 40 meter eftersom den ”skymmer sikten för välgörenhetsarrangemanget” Musikhjälpen. Kostnaden beräknas till 100 000 kronor och tankarna går osökt till Gudrun Schyman som ju också brände upp 100 000 kronor på några minuter.

Musikhjälpen är ett bra initiativ, tanken är att pengar samlas in till välgörande ändamål vid en glasbur som ska stå här på Gustav Adolfs Torg. Inifrån buren sänds radio live dygnet runt, och utanför kommer det också att pågå TV-inspelning. Det är för inspelningen som sikten skyms. Men även om Musikhjälpen är ett bra initiativ så är det helt orimligt att det ska kosta 100 000 kronor, eller 2500 per meter att flytta granen för siktens skull.

Jag kräver istället att flytten avbryts, granen får stå där den står, och att pengarna skänks till Musikhjälpen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.