Ställ krav på kvalitet

Idag har jag en debattartikel i Göteborgs-Posten tillsammans med barn- och äldreminister Maria Larsson. Den handlar om att kommunen måste ställa tydliga krav på de som utför äldreomsorgen, vare sig det är kommunen, ett företag eller en stiftelse. Hela debattartikeln kan du läsa här, nedan kommer ett kort utdrag.

Med tillräckligt tydliga krav på kvalitet hos utförarna undviker vi oseriösa aktörer, och endast de som har till syfte att ge människor så bra vård och omsorg som möjligt startar en verksamhet. Utöver detta behöver avtalen med olika utförare givetvis ses över och följas upp kontinuerligt. Äldre personer är som alla andra intresserade av en så hög grad av självbestämmande som möjligt, det gäller inte minst rätten att välja bort äldreomsorg man inte uppskattar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.