Framgång för ungdomars hälsa

Som många säkert vet är frågor som handlar om idrottande och folkhälsa en av mina hjärtefrågor. Därför är det väldigt roligt att få möjligheten att vara förste vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden här i Göteborg, och vara med och långsiktigt påverka folkhälsan i staden. Till det senaste mötet, som vi hade i onsdags, hade vi från Alliansens håll föreslagit att de kommunala gymmen ska öppnas för 13-åringar.

Tonårstiden en avgörande period på många sätt, inte minst för den som idrottar. Det är ofta i den åldern som den träning som barn ser som en lek blir mer allvarlig, och man måste bestämma sig för om man ska satsa på idrotten eller inte. Det är mycket annat som både lockar och tar upp ens tid, och det är inte konstigt. Men idrott är fortfarande viktigt. Vi ser en ökande barnfetma och det oroar mig mycket. Övervikt påverkar hur man mår, både fysiskt och psykiskt. Därför måste det finnas träningsformer som passar alla. Vi kan bara nå alla om det finns variande former av idrott, om man kan träna på sina egna villkor och när det passar en själv.

Med detta i bakhuvudet föreslog vi alltså att de kommunala gymmen ska öppnas för 13-åringar, och vi fick också igenom vårt förslag. Från och med mars nästa år kommer det nu vara möjligt att träna på gym från det att man är 13 år. Det innebär att möjligheterna att träna ökar, och när dessa ungdomar är lite äldre, kommer de förhoppningsvis att må lite bättre!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.