Glöm aldrig Kristallnatten!

Idag hade jag en debattartikel i Göteborgs-Posten om att alla människor är unika men har samma okränkbara värde. Debattartikeln kan du läsa här.

Här nedan kommer ett kort utdrag.

Rätten till möjligheter och till respekt kan, som jag ser det, endast ha sitt ursprung i att man är människa. Det har ingenting att göra med vad man har för hudfärg, religion eller sexuell läggning. Respekten för alla människors lika värde har sin utgångspunkt i just det mänskliga. Men utifrån det följer att vi måste inse att vi alla är olika och inte stöpta i samma form.
Respekterar vi inte olikheten hos vår medmänniska kan vi inte heller respektera oss själva. Så snart vi tummar på insikten om detta, så snart vi börjar glömma Kristallnattens hemskheter, finns en risk att vi snart återigen kan börja känna lukten från förbränningsugnarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.