Seger för barnen med tal- och språksvårigheter i Göteborg!

Äntligen finns det nu ett förslag om att starta årskurs 6-9 för elever med grava tal och språkstörningar. Efter tre års kämpande både från familjerna och från Barnlogopedin, med hjälp från oss Kristdemokrater, kommer frågan nu upp för beslut den 22 november.

Gruppen barn med diagnosen tal och språkstörning ökar i hela landet och även i Göteborg. Här finns mellan 450-900 barn som har grava tal och språkstörningar. Vissa barn har ett så omfattande stödbehov att det är mycket svårt att genomföra utbildningen i en vanlig grundskola. Att det hittills inte funnits en skola för eleverna i årskurs 6-9 i Göteborg är inte okej.

Stadsdelsnämnden i Västra Göteborg har ansvar  för frågan och deras förväntade beslut den 22 november är en stor seger för barnen med grava tal och språkstörningar i Göteborg och jag hoppas verkligen att det går igenom!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.