Dags att lyfta föräldraansvaret

Igår hade jag en debattartikel om gängproblematiken i Kvällsposten tillsammans med Caroline Szyber och Ardavan Koshnood. Här kommer ett utdrag.

 

Det finns något som är mer grundläggande än allt annat, nämligen föräldrars ansvar. Det är genom vuxna men framför allt genom föräldrarna som barn och unga får värderingar om hur vi ska bete oss mot varandra. Utan denna djupa trygghet är det mycket större risk att du söker bekräftelse och det blir gängets värderingar som styr.

Hur polisen, lärare och andra vuxna agerar är viktigt. Men hur föräldrarna agerar är ännu viktigare. Alla har inte närvarande föräldrar som älskar dem och själva lever hederliga liv.
Men det gör inte att föräldrars ansvar blir mindre för att alla inte klarar av att ta det. Föräldrarollen hamnar alltför ofta i skymundan i ropen om större offentliga insatser. Föräldrar måste få större stöd och möjlighet att ta sitt självklara ansvar.

 

Hela debattartikeln kan du läsa här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.