Påverkar i opposition, igen!

Oppositionens roll är att granska de styrande och visa på vad man själv hade gjort bättre. Vi som är i opposition gnäller när det finns fog för det, vilket jag tycker att det ofta finns, men jag vill också berömma när majoriteten gör rätt.

 

Till dagens kommunstyrelsemöte hade majoriteten lagt ett förslag som handlade om att ungdomar upp till 18 år som bor med föräldrar som har försörjningsstöd ska undantas från de regler som säger att inkomst till familjen utöver försörjningsstödet ska minska stödet. Detta var ett bra förslag. Så som systemet har varit tidigare kan det inte kallas för något annat än en fattigdomsfälla. Om inte pengar som en ung person tjänar kommer en själv till del, varför ska man då arbeta? Då går man miste om den viktiga gemenskap som ett arbete kan innebära, och man går miste om viktig arbetslivserfarenhet.

 

Vi kristdemokrater ville att detta undantag skulle gälla fram till avslutad gymnasieexamen, för att undvika onödiga glapp den korta perioden mellan 18-årsdagen och gymnasieexamen, där arbete helt plötsligt inte lönar sig igen. Vi fick med oss våra alliansvänner på detta och lade ett gemensamt förslag idag. Även majoriteten tyckte att det var ett bra förslag och valde därför att ställa sig bakom vårt det.

 

Även om den inte kommer ofta, så finns alltså möjligheten att påverka även i opposition och det är jag mycket glad för!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.