Låt de som vill hjälpa till göra det!

De personliga ombuden Maria och Rakel tillsammans med enhetschefen Eva och jag.

Igår förmiddags besökte jag Bräcke Diakoni. Att få besöka olika verksamheter runt om i Göteborg är bland det mest intressanta med att vara kommunalråd och detta var inget undantag.

Jag fick bland annat träffa Maria och Rakel som arbetar som personliga ombud för människor med psykiska funktionsnedsättningar. De gör ett jätteviktigt arbete för de som har svårt att föra sin egen talan. Arbetet kan till exempel handla om att hjälpa människor att kontakta myndigheter, att hjälpa dem som kanske inte blivit helt rätt behandlade att göra sin röst hörd eller att helt enkelt bara hjälpa människor att förstå hur olika samhällsinstanser fungerar. Bräcke Diakoni påtalar också för myndigheterna vilka brister människor upplever och därmed gör det inte bara en insats för de som får hjälp, utan hjälper också till att förbättra hela samhället.

Det är också glädjande att verksamheten drivs fristående av engagerade människor. Den rödgröna majoriteten i Göteborg håller stenhårt fast vid att allt alltid måste drivas i kommunal regi, och motarbetar de som står för mångfald. Då är det skönt med bevis för att goda verksamheter faktiskt kan drivas av någon annan också. Om Kristdemokraterna fått styra Göteborg så hade privata initiativ tagits emot med öppna armar. Mångfald i samhället är viktigt, och det kändes därför extra bra att visa intresse och stöd för Bräcke Diakonis verksamhet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.