Inför en svekbarometer i Göteborg!

Förskolekön i Göteborg är snart lika lång!

 

Idag finns det återigen ett par artiklar i GP om att det ännu inte finns tillräckligt med förskoleplatser trots att den rödgröna majoriteten lovat detta i val efter val. Artikeln finns tyvärr inte på nätet, men påminner mig om ett blogginlägg som jag skrev i februari i år.

I höstens valrörelse utlovade Socialdemokraterna mindre barngrupper och ett slut på köerna till förskolan. Resultatet av deras barnomsorgspolitik är sorgligt nog både överfulla barngrupper och fortsatta köer. Enligt statistik som presenterades den 1 februari saknar 678 barn i Göteborg en förskoleplats. Jämfört med samma tid förra året (då 450 barn saknade förskoleplats) är det en ökning med 50 procent.
Socialdemokraterna har i över tio år lovat att få bukt med förskoleköerna. Hur många gånger kan man upprepa ett löfte innan det blir till en lögn?

Efter 17 år är det dags att analysera den rödgröna majoritetens resultat. Peter Lenken på GP har idag en svekbarometer, där majoriteten får en 1:a på förskoleområdet. Det är ett bra förslag. Vi börjar bli många nu som undrar hur många gånger ett löfte kan upprepas innan det blir en lögn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.