Viktiga segrar i budgeten

Maria Larsson ankom i tid till Göteborgs Central

Idag på förmiddagen presenterade Maria Larsson och jag regeringens budget för 2012 här i Göteborg. Trots det ekonomiska läget kan regeringen satsa uppåt 15 miljarder kronor på nya reformer. Detta är fantastiskt med tanke på att de flesta andra länder kämpar med nedskärningar och svåra budgetproblem.

Det finns mycket att glädjas åt i budgeten, både som kristdemokrat och som göteborgare. Nyheten att regeringen satsar på att varje barn som placeras i familjehem ska få en egen socialsekreterare känns speciellt angelägen eftersom Göteborg tidigare har fått kritik för bristande tillsyn av familjehemmen. Även satsningarna på elevhälsan är välkomna eftersom alldeles för många barn mår dåligt i skolan.

Kristdemokraterna har också fått igenom förbättringar i den omdebatterade sjukförsäkringen som går ut på att möjligheten till individuell bedömning stärks, att sjukpenningen ska fortsätta kunna betalas ut efter den bortre tidsgränsen,  och att de som har en låg, eller till och med saknar sjukpenningsgrundande inkomst, kan få extra ersättning. Detta är tydliga tecken på att Kristdemokraterna; Alliansens sociala röst, har gjort avtryck i budgeten

För egen del känns det extra roligt att regeringen nu inför avdragsrätt för gåvor till ideella föreningar, något som för övrigt också är en kristdemokratisk framgång. Med min bakgrund i föreningslivet, där jag har sett vad föreningar kan betyda för inte minst unga människor, är det här något av en hjärtefråga. Ett starkt föreningsliv är viktigt för att Göteborg ska bli landets bästa stad för barn och unga att växa upp i.

 

Uppdatering: Om budgeten i GP.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.