Framgångar trots splittrad riksdagsledamot

De senaste dagarna har flera av KD:s budgetprioriteringar blivit verklighet;  Bostadsbidraget för unga och barnfamiljer höjs, och sjukförsäkringen förbättras. Detta är resultatet av idogt arbete som satt tydliga kristdemokratiska avtryck i regeringens budgeten. Dessa framgångar riskerar dock att skymmas av den hjärtefråga som man inte fick igenom i år; sänkt skatt för pensionärer.  Något annat som bidragit till att dölja kristdemokraternas framgångar i budgetförhandlingarna är något så märkligt som en enskild uppmärksamhetstörstande riksdagsledamot som bedriver krypskytte mot den egna partiledningen. Föga överraskande  framställs detta i media som ett tecken på splittring inom partiet. Men, om det räcker med att en eller två har en avvikande mening, säg mig då den organisation som inte kan utmålas som splittrad.

För övrigt delar jag Anne-Lie Sundlings, distriktsordförande för Kristdemokaterna i Bohuslän, synpunkter:

“Roland Utbult argumenterar att Görans positiva förtjänster inte räcker när partiets siffror ligger där de gör. En sannolikare analys är att det konstanta krypskyttet mot partiledaren Göran Hägglund bidrar till att hålla nere partiets siffror.”

Noterar att även GP:s Gert Gelotte gör samma analys.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.