Maratondebatt om Göteborgs framtid


Idag debatterar kommunfullmäktige Göteborgs Stads framtid och budget för 2012. Maratondebatten beräknas pågå till sena kvällen och kan bland annat följas via  närradion på 94,9 MHz, GP, och twitter via hashtagen #kfgbg. Nedan kan du ta del av delar av mitt inledningsanförande under gruppledardebatten:

Det krävs handlingskraft, mod och fantasi för att föreställa sig Göteborg på ett nytt sätt. Dessvärre har vi vant oss vid att det är kö till förskolan och att barngrupperna är knökfulla, att äldre inte har inflytande över sin vardag, att segregationen ökar, samt att skottlossning och bilbränder tillhör vardagen. Det är farligt lätt att förledas tro att så som det är, är så som det måste vara. Tack och lov är inte detta sant. Göteborg kan bättre!

Ju bättre förutsättningar vi kan skapa för uppväxande göteborgare, desto bättre stad kommer Göteborg att bli, både på kort och lång sikt. Det är därför vi kristdemokrater talar så mycket om barnen, om föräldraskapet, om familjen. Kort sagt sätter vi barnperspektivet främst. Detta innebär bland annat en rejäl kvalitetshöjning inom barnomsorgen, satsningar på familjecentraler och föräldrastöd. Detta är satsningar som måste få kosta!

Du kan läsa mitt inledningsanförande i sin helhet här!

Kristdemokraternas budgetförslag hittar du här!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.