Fantastiska föreningar

I förmiddags besökte jag ett seglarläger för funktionsnedsatta barn i Lerum. Lägret, Segling på lika villkor, arrangerades genom ett unikt samarbete mellan mellan Lerums segelsällskap, Scouterna, Rotary, Lions, och Lerums kommun. 40 ungdomar ur Scouterna och Lerums segelsällskap ställde upp på ideell basis och agerade ledare och segelinstruktörer för barnen. Min roll var att tala om ledarskap och vikten av förebilder för dessa ungdomar.

Återigen slogs jag av hur viktigt det är med ett livaktigt civilsamhälle och kraften i idealiteten. Insatsen som dessa ungdomar gjorde för barnen med funktionsnedsättningar utvecklade inte bara barnen, utan utvecklade även dem själva som ledare och människor. Jag är övertygad om att denna form av samverkan mellan olika föreningar och kommunen är en central byggsten för att skapa ett gott samhälle. Jag hoppas att vi kan få till stånd liknande projekt i Göteborg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.