Ingen handlingsplan mot övergrepp

Som jag tidigare berättat har jag tillsammans med Allianspartierna tagit initiativ till att ge Idrott- och föreningsförvaltningen i uppdrag att utreda, dels hur vi kan bli bättre på att förhindra att barn utsätts för övergrepp, samt hur vi kan bistå föreningarna då ett övergrepp redan ägt rum.  I går behandlas vårt yrkande på Idrott- och föreningsförvaltningens sammanträde (GP skriver idag om detta i papperstidningen, s 50).  Den första delen av förslaget röstades igenom på nämndens möte i går, men den andra delen som handlar om att skapa en handlingsplan för att hjälpa föreningarna i arbetet med att hantera situationen då övergrepp har ägt rum, röstades märkligt nog ner av den rödgröna majoriteten. Jag tycker inte det är OK att socialdemokraterna inte är villiga att agera i en så viktig fråga.  I dag ser vi till till exempel tydligt vilket nytta ÖIS hade haft av av en handlingsplan. Det är för mig självklart att staden ska  göra allt för att hjälpa dess föreningar att agera på ett korrekt sätt när övergrepp uppdagas. Det är barn det handlar om!


I media: Radio Göteborg,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.