Gör Göteborg till världens bästa stad att växa upp i!

Vid en presskonferens  presenterade idag Kristdemokraterna sin budget för hur Göteborgs skall styras under de närmsta åren. Vår vision är att Göteborg ska vara världens bästa stad för barn att växa upp i. Vi vill se en förskola som präglas av hemmets trivsel snarare än industrins stordrift. Vi vill att valet av skola ska vara fritt och överlåtas helt på barnen och deras föräldrar. Men oberoende av valet behöver varje barn en skola som tillgodoser det enskilda barnets behov av kärlek och krav, stöd och beröm.

Ju bättre förutsättningar vi kan skapa för uppväxande göteborgare, desto bättre stad kommer Göteborg att bli. Det är därför vi kristdemokrater pratar så mycket om barnperspektiv. Med fokus på familjen, barnomsorgen, och äldre blir Göteborg en än bättre stad att leva i – ett mänskligare Göteborg.

Kristdemokraternas budget innehåller även satsningar inom funktionshinderområdet. Vi vill till exempel avskaffa begränsningsregeln på antal fritidsresor inom färdtjänsten. Vi vill även att personer med funktionsnedsättning ska ges bättre möjligheter att förvärvsarbeta och vill därför inrätta en ”head hunting”-enhet som aktivt ska arbeta med att hjälpa fler personer med funktionsnedsättning till en anställning.

Du kan läsa mer om vår budget här!

… eller läsa budgeten i sin helhet här!

 

 

I media: Västekot, GP,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.