Nolltolerans mot klotter ökar trivseln

Förutom att nedklottringen i många avseenden förfular miljön är det också dyrt – väldigt dyrt. Stadens samlade kostnader för klottret var förra året 23 miljoner kronor. Pengar motsvarande kostnaden för 230 förskoleplatser läggs alltså på att reparera och återställa miljöer efter nedklottring. (…) Vi kommer fortsatt att arbeta för en vackrare och tryggare stad. Vi menar att långvarigt kvarvarande klotter och skadegörelse bidrar till mer klotter och skadegörelse. Hålls det däremot rent och snyggt i Göteborg minskar risken för klotter och skadegörelse, vilket även ökar känslan av trygghet och trivsel i staden. Det gör också att vi får pengar över som kan komma till bättre användning.

Idag skriver jag på GP Debatt tillsammans med Jonas Ransgård (M) och Helene Odenjung (FP) om vikten av att motverka klotter och skadegörelse.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.