Uppenbart orättvist!

GP uppmärksammar idag de stora skillnader som finns mellan olika skolor vad gäller elevers tillgång till datorer. I en skola har till exempel alla högstadieelever en egen bärbar dator, men på  Hammarkulleskolan delar tre elever på en.

Datorn har kommit att bli ett centralt pedagogiskt hjälpmedel och ett viktigt redskap i skolarbetet. Det är därför mycket problematiskt att skillnaderna mellan stadens olika skolor är så stora. Det ansvarige kommunalrådet för skolfrågor, Robert Hammarstrand (S), ser dock enligt GP inte det hela som orättvist, utan menar något undfallande att det snarare är “olyckligt”. Struntprat!

Det är klart det är orättvist om inte elever i samma stad, i samma ålder,  ges lika tillgång till datorer i skolan. Att skylla på dåliga politiker i stadsdelarna är inte en förtroendeingivande strategi då det är kommunalrådet Hammarstrand som har det yttersta ansvaret. Alliansen har tidigare (februari 2010)  lyft behovet av att ta fram en informations- och kommunikationsteknikstrategi för skolan (IKT). Vi skrev redan då att “tillgången till IT skall inte bero på vilken stadsdel man går i skolan. Det behövs därför en central strategi.” Behovet av en sådan strategi är nu akut!

Jag vill arbeta för att Göteborg skall vara världens bästa stad för barn att växa upp i. Ett grundläggande steg i förverkligandet av en sådan vision är strävan efter att ge alla barn likvärdiga förutsättningar, oavsett om de bor i Västra- eller Östra Göteborg. Detta gäller i synnerhet skolområdet!

—-
I media: GP,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.