Nominerad till svenska Unicefs styrelse

Så här i valrörelsens sista skälvande timmar kan jag stolt meddela att jag föreslås bli ledamot i styrelsen för den svenska avdelningen av FN:s barnfond Unicef. Det är Riksidrottsförbundet, en av Unicef Sveriges 29 medlemsorganisationer, som nominerat mig.  Jag är glad och hedrad över detta då att arbeta för barns rättigheter är ett av de viktigaste uppdrag man kan ha.

En av Unicefs målsättningar är att barnkonventionen ska efterlevas överallt i världen och att barnens bästa alltid ska sätts i främsta rummet. Detta stämmer väl överens med den politik som jag vill föra och som jag redan idag är engagerad i. Jag har arbetat med de här frågorna under många år inom idrottsrörelsen, men sedan en tid tillbaka även i min roll som kommunalråd för Kristdemokraterna som vill att barnkonventionen ska bli svensk lag.

Styrelsen för Unicef Sverige utses på årsstämman, som är högsta beslutande organ där representanter för medlemsorganisationerna har rösträtt. Årets årsstämma äger rum onsdagen den 18 maj.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.