Dialog om fotbollsvåld

Mot bakgrund av den senaste tidens händelser av fotbollsrelaterat våld är det hög tid att staden agerar för att förebygga våld och störningar i samband med fotbollsmatcher. Staden har tidigare tillhandahållit en sådan plattform för samtal, men dessa möten har dessvärre tillåtits rinna ut i sanden. Alliansen har därför nu tagit initiativ till att återuppta dialogen mellan fotbollens olika aktörer och berörda parter. Tillsammans med  biträdande kommunalrådet Anna Johansson (S) har jag fått uppdraget från kommunstyrelsens arbetsutskott att initiera en dialog för att förebygga våld i samband med fotbollsevenemang.

Det finns ett stort behov av gemensamma möten för att dela problembilder och lösningsförslag. Staden kommer därför åter att bjuda in representanter för fotbollsklubbarna, supporterföreningarna, arena-ägarna och polisen. Jag hoppas på att dessa samtal skall motverka tendensen att fotboll allt oftare kommit att associeras med våld.
Alla skall kunna vistas på sta´n när det är match utan att känna oro!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.