Gör Botaniska tillgänglig för fler!

Igår besökte jag Botaniska Trädgården tillsammans med Magnus Berntsson och några andra kristdemokrater . Vilken mäktig grön oas  vi har mitt i Göteborg!

Botaniska Trädgården arbetar hårt för att få sin anläggning mer tillgänglig. Dels arbetar man med att modernisera inne i anläggningen, dels arbetar man för att förmå folk att komma till anläggningen. Här är angöringsmöjligheten kärnpunkten. Det handlar om möjligheterna för turistbussar att lämna/hämta och parkera, men kanske speciellt om den allmänna parkeringssituationen runt Botaniska, Änggården och vid Slottsskogens ingång vid Margreteberg. Ett annat problem är tillgången till kollektivtrafik. Dag Hammarsköldsleden utgör idag en barriär som hindrar en naturlig passage mellan Botaniska och Slottskogen. En rejäl gång- och cykelbro är väl det enklaste och billigaste sättet att lösa denna problematik på, en ny bro som förband Botaniskas entré med Slottskogens parkering.

Botaniska Trädgården, med sina halv miljonen besökare varje år (över 100 000  besökare bara i maj), är en viktig attraktion för Göteborg som besöksmål och har dessutom en stor utvecklingspotential. Västra Götalandsregionen som trädgårdens huvudman måste därför ha ett nära samarbete med Göteborgs stad i syfte att förbättra trädgårdens förutsättningar, särskilt när det gäller besöksparkeringar.

Botaniska Trädgården firar om några år sitt 100-års jubileum. Jag hoppas verkligen att frågorna är lösta i god tid innan dess.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.