Byråkrati till sista blodsdroppen

I dagarna tömdes hela södra Sveriges blodbank på grund av en enda operation. Behovet av blodgivare är därför stort. Dumt nog är det bara de blodgivare som är bosatta i regionen som kan vara med och ge. Blodgivningscentralerna i många kommuner i Västra Götalandsregionen saknar nämligen rutiner för att samköra journaler med resten av landet.

Regionpolitikern Magnus Berntsson (KD) uppmärksammar idag detta problem och kräver i ett pressmeddelande att Västra Götalandsregionen snarast inleder samarbete med andra landsting så att man kan ta emot blodgivare från hela landet. Exempelvis så får socialminister Göran Hägglund (KD), som kommer att besöka Göteborg under fredagen, inte inte vara med och bidra till att avhjälpa Göteborgs blodbrist.

Den här sortens byråkrati är inte bara dum, den är potentiellt livsfarlig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.