I efterdyningarna av Sjöbergs berättelse …

Idag skriver jag på Newsmill om rätten att utvecklas i en trygg och säker föreningsmiljö:

Det är starkt av Sjöberg att berätta, och han utgör tillsammans med Yannick Tregaro viktiga förebilder för dem som på grund av skamkänslor tvekar att träda fram och berätta om vad de utsatts för. Sjöbergs berättelse kommer sannolikt leda till att fler liknande tragiska historier uppdagas. Det är bra, för ingen skall behöva bära på sådana upplevelser ensam. Här finns en stor och viktig uppgift för idrottsrörelsen, kommuner och landsting att bidra med hjälp och stöd för utsatta att bearbeta sina traumatiska upplevelser.

Tillsammans med Allianspartierna tog jag idag initiativ till att ge Idrott- och föreningsförvaltningen i uppdrag att utreda, dels hur vi kan bli bättre på att förhindra att barn utsätts för övergrepp, samt hur vi kan bistå föreningarna då ett övergrepp redan ägt rum. Du hittar yrkandet här!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.