Om att bidraga

Jag noterar att min allianskollega Hampus Magnusson (M) vill införa någon form av motprestation av unga som får socialbidrag i termer av att de samtidigt skall praktisera på en kommunal arbetsplats. Förslaget är väl värt att titta vidare på, men det finns en del praktiska frågor att utreda först.

Det är min övertygelse att människor utvecklas både genom genom krav och uppmuntran. Det är dock oerhört viktigt att kraven sätts på en nivå som upplevs som utmanande och stimulerande. Ingen mår bra av att bara sitta hemma utan att någon förväntar sig något av en.  Att komma ut på en arbetsplats bryter utanförskap och skapar nyttiga kontakter med arbetsgivare och arbetskamrater. Enligt GP har 1 100 personer under 25 år i Göteborg levt på socialbidrag mer än tio månader. Dessutom finns omkring 800 ungdomar som i kortare perioder får försörjningsstöd. Jag tror att både ungdomarna och Göteborg i stort skulle må bra av att dessa ungdomar fick vara med och bidra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.