Om köer …

Igår kväll debatterades det infrastrukturfrågor i Kommunfullmäktige. GP återgav min ståndpunkt ganska väl:

– Det är dags att gå vidare i stället för att köra ett varv till i rondellen, sa David Lega, Kristdemokraterna.

Han menade att infrastrukturfrågorna har legat som en blöt filt över Göteborgs utveckling och att det Västsvenska paketet där trängselskatterna är en del, är ett sätt att få Göteborg att bli en liten storstad i stället för en stor småstad.

Det är därför dags att gå vidare. Det är dags att diskutera de utmaningar och möjligheter som vi har framför oss! Det hela är egentligen ganska enkelt. Ett nej till det västsvenska infrastrukturpaketet nu, innebär ett ja till köer.

På tal om köer …  I höst kommer skolinspektionen att göra tillsyn på förskolorna i Göteborg. Skolinspektionen kommer granska storleken på grupperna, tillgången, pedagogiskt innehåll, etc. Det är mycket bra att Göteborg nu utsätts för en rejäl granskning av sin förskoleverksamhet, speciellt då de röd-gröna politikerna och stadens föräldrar tycks ha ganska olika uppfattningar om storleken på kön.

Majoriteten har nämligen genom en extreme make-over i statistiken trollat bort kön genom att placera barnen i en annan kolumn i ett tabellverk.  Men 751 barn som vill ha en plats men inte fått det måste väl rimligen ändå utgöra en kö, även på socialdemokratiska?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.